Καλώς ήλθατε στο Akamas Sport Club!

ΑΚΑΜΑΣ

Πιστοποίηση:

Από το 2016 έχει αρχίσει επίσημα την λειτουργιά του o σύλλογός μας, με την ονομασία, ‘Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Ακάμας’, με έδρα την Πάφο, στην Κύπρο.

Είναι εγγεγραμμένος αθλητικός σύλλογος στον έφορο σωματείων του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμό μητρώου 4614, στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) με αριθμό μητρώου 1019 και επίσημο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (ΚΟΓ).

Ονομασία:

Ο πρώτος λόγος είναι η προστατευόμενη, παρθένα περιοχή με την ονομασία ΑΚΑΜΑΣ, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Επαρχίας Πάφου αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Ο μικρός αυτός παράδεισος χαρακτηρίζεται απο την μοναδικότητα και φυσικότητα του και την ξεχωριστή ομορφιά που σε συνδυασμό με τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, αντικατοπτρίζουν αυτό που εκπροσωπεί ο σύλλογός μας.

Μοναδικότητα – Ομορφιά – Ιστορία και Πολιτισμός.

Ο δεύτερος και πολύ σημαντικός λόγος, είναι ότι ΑΚΑΜΑΣ, ήταν ο πρώτος σύλλογος γυμναστικής στη Πάφο και ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής από το 1979. Θέλοντας να συνεχίσουμε την ιστορία αυτού του ιστορικού συλλόγου που είχε αδρανοποιηθεί για χρόνια, από το αθλητικό μητρώο της Ομοσπονδίας, ιδρύσαμε εκ νέου, τον ‘Πολιτιστικό Γυμναστικό Σύλλογο Ακάμα’.

Σκοπός:

Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά της πόλης και επαρχίας Πάφου, να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό που τόσα πολλά οφέλη μπορεί να τους προσφέρει. Υψηλού επιπέδου προπόνηση και εκγύμναση, με κύριο μέλημα μας τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να αποκτήσουν πειθαρχία, κοινωνικοποίηση, αυτοπεποίθηση και ποιότητα στο τρόπο ζωής τους.

Κοινωνική δράση: 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στις κοινωνικές δράσεις και στην ουσιαστική και έμπρακτη συνεισφορά μας σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, την αγάπη και την φροντίδα. Συμμετέχουμε εδώ και χρόνια σε αρκετές αθλητικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του ΚΟΑ, Δήμου Πάφου, Δήμου Γεροσκήπου και πολλών άλλων οργανισμών. Προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, να παρουσιάζουν τις χορογραφίες και ασκήσεις που έχουν διδαχθεί, ενώ συνάμα καλλιεργούμε σωστή παιδεία και αλλαγή νοοτροπίας των παιδιών, για βελτίωση της κοινωνίας μας.

Ιστορικό:

Η παρουσία μας στον χώρο της γυμναστικής στην Πάφο, ξεκινά από το 2002 ως ιδιωτική σχόλη ρυθμικής γυμναστικής, χορού και μπαλέτου, από την εκ των ιδρυτικών μελών του ΑΚΑΜΑ και νυν προπονήτριας μας,  Δέσπω Ιακώβου.

Προπονητές – Τμήματα:

Στον σύλλογο  μας, εργοδοτούνται αυτή την στιγμή 5 προπονητές, όλοι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, με ειδικότητα στην ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, εγγεγραμμένοι στο Υπουργείο Παιδείας, κάτοχοι όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών και πτυχίων και με αρκετά χρόνια εμπειρίας ως προπονητές, μικρών και μεγάλων ηλικιών.

Ο ΑΚΑΜΑΣ λειτουργεί με 4 διαφορετικά τμήματα Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής, σε 3 διαφορετικές εγκεκριμένες αθλητικές αίθουσες, στην επαρχία Πάφου.

© 2019. Akamas sports club. All Rights Reserved.