Καλώς ήλθατε στο Akamas Sport Club!

Αγωνιστικη ομαδα Ρυθμικης (8-15 χρονων)

Σε αυτό τμήμα είναι αθλήτριες που ασχολούνται με το άθλημα περισσότερο απο 6 χρονιά με προπονήσεις περίπου 1000 ώρες τον χρόνο, 20-25 ώρες την βδομάδα. Αγωνίζονται στα επισημά Παγκύπρια πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής και λαμβάνουν μέρος σε διεθνής αγώνες στο εξωτερικό.

Ιδιαιτερότητα της αγωνιστικής ρυθμικής γυμναστικής είναι ότι σε πολύ μικρή ηλικία θα πρέπει να πετύχουν πολλές και δύσκολες ασκήσεις, λόγο της ευλυγισίας που υπάρχει στις νεαρές ηλικίες.

Οι θυσίες και η προσπάθειες αυτών των αθλητριών είναι κατά γενική ομολογία από τις πιο επίπονες από όλα σχεδόν τα αθλήματα. Αφοσιώνονται στις προπονήσεις σε καθημερινή βάση στερούμενες πολλά άλλα πράγματα, που τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας τους κάνουν. Διακρίνονται για την εξαιρετική τους πειθαρχία και θέληση να πετύχουν τους υψηλούς τους στόχους. Ωφέλη και αρετές που τους συντροφεύουν για όλη τους τη ζωή.

Η μαγεία, που μπορεί μια αθλήτρια της αγωνιστικής ρυθμικής, να παρουσιάσει σε ένα πρόγραμμα, είναι μοναδική και συνάμα εκθαμβωτική. Τα στρας από το κορμάκι, οι πολυσύνθετες δυναμικές και χαρισματικές ασκήσεις, προσφέρουν ένα υπερθέαμα σε όποιον έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αγώνες ρυθμικής γυμναστικής.

Υπεύθυνη προπονήτρια είναι η Άννα Κίμωνος, πρωταθλήτρια Κύπρου επί σειρά ετών και η πρώτη αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής που εκπροσώπησε την Κύπρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βαρκελώνη 1992.

© 2019. Akamas sports club. All Rights Reserved.