Καλώς ήλθατε στο Akamas Sport Club!

Τμημα Ενοργανης Γυμναστικης (κοριτσια και αγορια)

Από το 2017 έχει ξεκινήσει δραστηριοποίηση του συγκεκριμένο τμήμα και με αρκετό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής από παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής.

Οι τούμπες, το τραμπολίνο αλλά και το κατακόρυφο ξετρελαίνουν τα παιδιά. Ο ενθουσιασμός είναι ακόμα πιο εμφανής όταν αρχίσουν να κάνουν «ρόδα» και επιδείξεις ευλυγισίας. Στο σπίτι, στο πάρκο, στην παραλία, από πολύ μικρά, κάνουν «ασκήσεις» αυθόρμητα και με κέφι. Όλες αυτές οι ασκήσεις, είναι ενταγμένες και αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού αθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής.


Με την ενόργανη γυμναστική όλο το σώμα αποκτά δύναμη, ευλυγισία και εκφραστικότητα. Ένα παιδί πρέπει να ξεκινήσει ενόργανη σε ηλικία 5-6 ετών. Το βασικό στοιχείο της ενόργανης γυμναστικής είναι ότι δίνει οφέλη τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Βοηθάει στην ανάπτυξη του
συντονισμού και της ισορροπίας, τη βελτίωση δύναμης και ευλυγισίας αλλά και της αυτοσυγκέντρωσης, της πειθαρχίας και της υπομονής. Οι ενόργανες γυμναστικές ασκήσεις επιτυγχάνουν την τέλεια σωματική διάπλαση των παιδιών, μια και το σώμα τους γυμνάζεται ομοιόμορφα, διατείνεται άψογα και δυναμώνει αρμονικά.


Υπεύθυνος της ακαδημίας της Ενόργανης Γυμναστικής του συλλόγου μας είναι ο Σταύρος Δημητρίου, τηλ 99791375.
Πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Ειδικότητα Ενόργανη Γυμναστική.

© 2019. Akamas sports club. All Rights Reserved.